RTC Amsterdam

Op zaterdag 2 november 2019 is het Regionaal Training Centrum (RTC) in Amsterdam gestart met het seizoen 2019 -2020.

Het RTC Amsterdam kent de onderdelen springen, meerkamp en sprint/horden. Het RTC is een door de Atletiekunie erkende talenten training. Voor het RTC worden junior atleten en atletes uitgenodigd uit de regio die een bovengemiddeld niveau ontwikkeld hebben. In de komende twee weken zullen wij atleten uitnodigen.

Het RTC wordt georganiseerd door de Stichting Amsterdam Atletiek (SAA). De SAA is het samenwerkingsverband van de Amsterdamse atletiekverenigingen AAC, ATOS, AV23, Phanos en Feniks. Het RTC wordt zonder financiële steun vanuit de Atletiekunie georganiseerd. Wij vragen de verenigingen om de atleten die aan het RTC deelnemen, zo mogelijk financieel te ondersteunen met een bijdrage vanuit de vereniging.

Wat is het RTC Amsterdam?

Het RTC is opgezet om extra toptrainingen te faciliteren in een ambitieuze trainingsgroep. De atleten die deelnemen aan het RTC krijgen de kans om onder leiding van één of meerdere topcoaches, met louter topatleten samen te trainen in een topsportomgeving. Deelname aan het RTC is op uitnodiging voor atleten, junioren en neo-senioren.

Het RTC Amsterdam kent de volgende onderdelen:
Springen; trainer: Niels Kruller Meerkamp; trainers: Anthony Ott, Robin van den Berg en Ruud de Vries Sprint; trainer: Urta Rozenstruik Horden; trainer: Marita van Zwol

Het RTC biedt één training per week op zaterdagen aan in het sportcentrum Ookmeer te Amsterdam. De training vindt plaats in de winter, november tot en met maart. In overleg met de trainer kan eventueel een aanvullende training door de week gevolgd worden.

De rol van de clubtrainer binnen het RTC

Het RTC Amsterdam heeft zich tot doel gesteld om, naast de specialisatie training voor de junior atleet, ook als sparringpartner voor de clubtrainer te dienen. De clubtrainer wordt daarom nadrukkelijk uitgenodigd om één of meerdere malen aanwezig te zijn bij de RTC training en zo mogelijk te assisteren. Wij denken dat dit de manier is om iedereen optimaal te motiveren het niveau in onze regio te verbeteren. Na afloop en tijdens de training is er dan voldoende ruimte voor feedback tussen clubtrainers en de RTC coach. Een goede samenwerking is cruciaal in onze ogen.

Kosten

De kosten voor deelname aan het RTC zijn als volgt: Springen / sprint / horden € 210,- per atleet 1e training 2 november 2019; Meerkamp € 150,- per atleet 1e training 9 november 2019. De kosten worden in rekening gebracht bij de individuele atleet door de Stichting Amsterdam Atletiek.

Trainingstijden

RTC Springen 10:00 – 12:00 uur Niels Kruller : nkruller@yahoo.com

RTC Meerkamp 11:00 -14:00 uur Anthony Ott: anthony.ott@casema.nl

RTC Sprint 14:00 – 16:00 uur Urta Rozenstruik cd@phanos.amsterdam

RTC Horden 13.30 – 15.30 uur Marita van Zwol maritavanzwol@gmail.com